mar 282010
 

Na stretnutí sme si predbežne zhodnotili doterajšiu prácu, pripravili a rozdelili sme si úlohy na ďalšie obdobie. Určili sme si zameranie ďalších aktivít „Jarné zvyky a obyčaje“.

mar 262010
 

Beseda bola zameraná na návykové látky, ktorými sú najmä cigarety, alkohol a drogy a ich vplyvu na človeka. Po stručnej úvodnej besede prišiel na rad brainstorming. Zistilo sa, že väčšina ľudí dnešných čias je závislá na mobiloch, počítačoch a internete, televízii, seriáloch, gamblingu (hráčstvo na automatoch). V závere žiaci vytvorili plagát vypovedajúci o moderných otrokoch dnešného človeka. Túto problematiku výborne zachytili v obrazoch, koláži, popisoch.

mar 262010
 

Niektoré diely na altánok sú už narezané. Žiaci si pripravili materiál a náradie a pustili sa do ďalšej práce. Pokračovali vo výrobe makety altánku podľa vopred navrhnutých náčrtov. Začiatky boli ťažké ale práca im už išla od ruky. Postupne vyrábali ďalšie diely, ktoré budú neskôr spájať a tak dokončovať svoju maketu altánku.

mar 232010
 

Žiaci si navzájom merali svoje sily, rozdelili sa do družstiev. Hry vychádzali zo zásad uvedomelosti, názornosti a postupnosti . Nechýbali hry ako súboj skokanov, na fúriky, na kohútov, súboj krabov, vytlač súpera z kruhu, pretlač súpera, hra na čísla, mlynček, preťahovanie lanom.

mar 232010
 

Žiaci mali prípravné cvičenia na rozvoj sily s využitím medicinbalov. Merania sa vykonávali porovnávaním dvojíc žiakov, čím sa vyňali najlepší jednotlivci. Stretnutie prebehlo prostredníctvom silových cvičení, ale i hier.