nov 302015
 

8.ročník – Výchova umením
Rozsiahle renesančné umenie sme počas vyučovacej hodiny zúžili na tému Renesančná maľba, vďaka ktorej sa žiaci oboznámili s charakteristickými znakmi Renesancie, ale aj s tvorbou niektorých umelcov. Samotné zaradenie renesancie do dejín umenia sa nám prehľadne zobrazilo v module Dejiny výtvarného umenia, ktorý sme počas hodiny využili. Cieľom tvorby pre žiakov bola maľba podľa predlohy, a teda zachytenie a zobrazenie línií a lokálnych farieb.

Dátum konania: 30.11.2015 (12:15-13:00)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 11 (Ondrej Čenščák, Samuel Duda, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastián Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

nov 262015
 

6.ročník – Náboženstvo
Počas expozičnej fázy hodiny bol využitý modul Biblia, ktorý vizuálne dopĺňal preberanú problematiku.
V závere hodiny žiaci pomocou testu v module overili svoje vedomosti hlasovaním pomocou hlasovacieho zariadenia.
Test im vyhodnotil správnosť odpovedí i s percentuálnym vyjadrením ich úspešnosti.

Dátum konania: 26.11.2015 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Mária Gondeková
Počet žiakov: 14 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

nov 252015
 

8.ročník – Slovenský jazyk
V expozičnej fáze hodiny sme premietli vhodné snímky z modulu P. O. Hviezdoslav, ktorý žiaci už poznali z minulého školského roka. Zopakovali si fakty o živote a tvorbe slovenského básnika. Na tabuli sme si premietli obrázky oravskej prírody a hľadali jej obrazy v básni Pozdrav. Uvažovali sme o význame prírodných krás v živote človeka, zisťovali, čo znamenali pre P. O. Hviezdoslava.

Dátum konania: 25.11.2015 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 12 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastián Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

nov 242015
 

2.ročník – Náboženstvo
V rámci doplňujúceho učiva sme využili interaktívnu tabuľu a modul vypracovaný v programe Captivate zobrazujúci deväť cirkvou prikázaných sviatkov. Žiaci postupne zo snímok modulu čítali zaujímavosti a dátum slávenia týchto sviatkov. Po ukončení prezentácie si z modulu zaznamenali do zošita krátke zaujímavosti hlavne dátumy týchto sviatkov. Spätná väzba od žiakov spočívala vo vypracovaní krátkeho testu v module.

Dátum konania: 24.11.2015 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Mária Gondeková
Počet žiakov: 7 (Vladimír Čopjak, Denis Hadidom, Martin Markovič, Maroš Michna, Dušan Rozik, Alexander Rusnák, Damián Želonka)

nov 242015
 

9.ročník – Fyzika
V rámci nového tematického celku Elektrický prúd sa žiaci oboznámili s elektrickým obvodom. Zopakovali si schematické značky a zapájanie jednoduchých el. obvodov. V závere hodiny si overili svoje vedomosti testovou časťou interaktívneho modulu Elektrický obvod

Dátum konania: 24.11.2015 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Michal Poláček
Počet žiakov: 16 (Ondrej Bača, Mariana Čenščáková, Dominika Dudláková, Ondrej Habiňák, Dominika Irhová, Mária Irhová, Kamila Knapíková, Sebastián Kozubjak, Matúš Krišák, Lukáš Krišák, Ľubomíra Krišáková, Pavol Mačutek, Zuzana Mareková, Iveta Michnová, Marek Talár, Agáta Zemjánková)

nov 192015
 

6.ročník – Slovenský jazyk
Na hodine si žiaci zopakovali učivo o podstatných menách. Na interaktívnej tabuli sme premietli modul Podstatné mená a vyriešili testové úlohy. V nadväznosti nato žiaci riešili ďalšie pripravené cvičenia v programe FlowWorks. Pri tabuli sa každý vystriedal a učil sa používať rôzne nástroje. Modul aj cvičenia sme uložili do priečinka Slovenský jazyk, aby sme sa k nemu mohli v prípade potreby vrátiť.

Dátum konania: 19.11.2015 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 12 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Eva Irhová, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

nov 182015
 

9.ročník – Matematika
Pri opakovaní učiva Pytagorova veta bol použitý modul so zhodným názvom, pomocou ktorého sme si prešli ešte raz teóriu k danej téme. Potom bol žiakom spustený na interaktívnej tabuli TEST z tohto modulu, ktorý samostatne riešili.

Dátum konania: 18.11.2015 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Ing. Miroslav Poláček
Počet žiakov: 18 (Ondrej Bača, Milan Bjalončík, Monika Bombarová, Mariana Čenščáková, Viktória Dudová, Ondrej Habiňák, Dominika Irhová, Mária Irhová, Kamila Knapíková, Lukáš Krišák, Matúš Krišák, Ľubomíra Krišáková, Dominika Krišandová, Pavol Mačutek, Iveta Michnová, Nikola Michnová, Marek Talár, Agáta Zemjánková)

nov 162015
 

7.ročník – Výtvarná výchova
V úvodnej časti vyučovacej hodiny sa žiaci oboznámili s dejinami výtvarného umenia ‘ Pop-art’. Na spestrenie názorných ukážok sme okrem kníh využili aj modul Dejiny umenia. V praktickej časti hodiny sa žiaci pokúsili vytvoriť obraz.

Dátum konania: 16.11.2015 (12:15-13:00)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 14 (Eva Bednarčíková, Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, Dávid Krišák, Filip Krišák, Adrea Maniaková, Bibiána Režnická, František Zemjánek , Lukáš Želonka)

nov 162015
 

8.ročník – Náboženstvo
Po zapnutí interaktívnej tabule a následne module vypracovanom v programe Captivate zobrazujúcom tematiku Svätého písma sa žiaci učili o Knihe kníh. Pomocou modulu vizuálne sledovali problematiku biblie, jej rozdelenie a pod. Po vysvetlení témy si žiaci na podklade modulu zapísali do zošitov poznámky, spoločne sme si zopakovali informácie z hodiny a následne žiaci dostali do rúk hlasovacie zariadenia, ktorými individuálnou formou zodpovedali hlasovaním za jednotlivé úlohy, ktoré sa nachádzali v testovej časti interaktívneho modulu. Výsledky ich hlasovania boli ohodnotené motivačnými známkami.

Dátum konania: 16.11.2015 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 12 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastián Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

nov 162015
 

5.ročník – Dejepis
V rámci hodiny zameranej na upevňovanie vedomostí z tematického celku bol využitý interaktívny modul s názvom ‘Chráňme dedičstvo našich predkova’ a prezentácia ‘Pamiatky okolo nás’ /Ľubovniansky hrad a Niedzecký zámok/ .
Žiaci si najprv zopakovali informácie o pamiatkach , porovnávali život na hrade a zámku pomocou teoretickej časti modulu a neskôr pomocou individuálnej práce s testovou časťou modulu zistili mieru svojich vedomostí. Pri testovej častí používali hlasovacie zariadenie, čo bola pre nich novinka, spolu sme si potom test vyhodnotili. Na záver sme si ešte urobili test ktorý bol za modulom.
Test im vyhodnotil správnosť testových položiek automaticky, v závere zistili svoju percentuálnu úspešnosť v teste.

Dátum konania: 16.11.2015 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 9 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sofia Palubová, Sarah Režnická, Kristián Talár)