sep 302010
 

Odborní pracovníci na spoločnom stretnutí overovali súlad vypracovaných tém so štátnym vzelávacím programom. Vyjadrovali sa k vypracovaným témam, ktoré sa doplňali podľa pripomienok a následne odsúhlasovali jednotlivé vypracované témy a kompletizovali ich do konečnej podoby.

sep 292010
 

Žiaci si na školskom ihrisku preverili svoje telesné zdatnosti v behu na 60 metrov a v 12 minútovom behu. Výsledky spracovania údajov ukázali, ktorí žiaci boli najrýchlejší, ale aj to, ktorí by svoj výkon mali do konca roka vylepšiť.

sep 282010
 

Cieľom aktivity v teréne bolo mapovanie dreveníc v skanzene. Našou cieľovou drevenicou sa stala drevenica z Veľkej Lesnej. Porovnávali sme jej architektúru s ostatnými drevenicami, pričom sme dbali nielen na komparáciu so susednými drevenicami lokalizovanými v skanzene, ale aj porovnávali videnú drevenicu s drevenicami, ktoré sa nachádzajú na území obce Veľká Lesná. Zistili sme, že drevenice boli zhotovované roľníkmi v rovnakom architektonickom štýle s využitím rovnakého stavebného materiálu, ktorým bolo smrekové drevo.

sep 272010
 

Náter dreva je veľmi dôležitá vec. Tvorí jeho povrchovú ochranu. Aby bolo drevo čo najlepšie a najdlhšie chránené žiaco urobili prvý náter proti hnilobe a červotočom. Na dobrú ochranu sú ale potrebné ešte ďalšie nátery.

sep 212010
 

Na zrealizovanom stretnutí sme spracovávali tému “”Profil absolventa”” k časti ŠkVP – Vnútorný systém kontroly a hodnotenia. Absolvent našej školy má byť schopný: nadobudnúť základné vedomosti a zručnosti, byť schopný konštruktívne riešiť problémy náboženského, pracovného, ekologického a spoločenského charakteru, vedieť komunikovať v dvoch svetových jazykoch (na základnej úrovni), vytvárať dobré medziľudské vzťahy.