feb 282017
 

9. ročník – Výtvarná výchova
Počas vyučovacej hodiny bola využitá časť modulu ‘Výtvarné umenie’, zameraná na umenie . Žiaci pomocou diel si osvojovali jednotlivé smery a oboznámili sa s ich predstaviteľmi. Ďalej s ich obrazmi, nielen u nás, ale aj vo svete. Osvojené vedomosti si žiaci overili v testovacej časti modulu. V záverečnej časti sme zhodnotili využitie základných princípov kubizmu a zopakovali si známe obrazy, význam umenia pre dnešok.

Dátum konania: 28.2.2017 (13:30-14:15)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 10 (Ondrej Čenščák, Samuel Duda, Patrik Duda, Marek Lainda, Tomáš Michna , Sebastián Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický , Mária Šromovská)

feb 282017
 

7. ročník – Biológia
Na vyučovacej hodine žiaci pracovali s interaktívnou tabuľou, na ktorej sa im zobrazil modul vypracovaný v programe Captivate o obehovej sústave človeka. Podstatnú časť modulu tvorilo učivo o krvi, jej funkcií, zložení. Počas vysvetľovania učiva žiaci sledovali modul, ktorý im vizuálne priblížil vysvetľovanú problematiku. Vo fixačnej fáze žiaci hlasovacím zariadením hlasovali za správnu odpoveď v testovej časti modulu, ktorý im následne vyhodnotil mieru ich správnych odpovedí.

Dátum konania: 28.2.2017 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

feb 282017
 

6. ročník – Dejepis
Po zapnutí interaktívnej tabule boli žiaci oboznámení s témou hodiny. Vysvetľovanie témy o živote v rímskom meste vizuálne doplnil interaktívny modul s názvom ‘Rímska kultúra’, ktorý bol vypracovaný v programe Captivate. Pomocou modulu vizuálne sledovali problematiku o živote v meste. Po vysvetlení témy si žiaci na podklade modulu zapísali do zošitov poznámky, spoločne sme si zopakovali informácie z hodiny a následne žiaci dostali do rúk hlasovacie zariadenia, ktorými individuálnou formou zodpovedali hlasovaním za jednotlivé úlohy, ktoré sa nachádzali v testovej časti interaktívneho modulu. Ich hlasovanie bolo vyjadrené percentuálnym zastúpením úspešnosti riešenia.

Dátum konania: 28.2.2017 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 9 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sofia Palubová, Sarah Režnická, Kristián Talár)

feb 242017
 

3. ročník – Vlastiveda
Pri učive Predmety ako svedkovia doby sme využili materiály z elektronickej kroniky, ktorá je u žiakov obľúbená a žiaci sa vedia v nej orientovať. Podľa potreby a záujmu si vyberali vhodné fakty a obrázky.

Dátum konania: 24.2.2017 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Emília Čenščáková
Počet žiakov: 8 (Vladimír Čopjak, Denis Hadidom, Martin Markovič, Maroš Michna, Daniela Michnová, Dušan Rozik, Alexander Rusiňák, Damián Želonka)

feb 242017
 

5. ročník – Biológia
Na hodine biológie vyučujúca priblížila počas expozičnej fázy vyučovania problematiku brehových rastlín, ako aj spoločne so žiakmi opakovala vodné rastliny. Žiaci počas výkladu vizuálne sledovali interaktívny modul Vodné a brehové rastliny.
Vo fixačnej fáze vyučovacej hodiny žiaci vypracovávali interaktívny test v module, v úlohách si vyberali z odpovedí, ktorých správnosť bola vyhodnocovaná automaticky. Žiaci pracovali s modulom v rámci triednej skupiny.

Dátum konania: 24.2.2017 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 12 (Viktor Bartkovský, Mária Bednarčíková, Sofia Čenščáková, Filip Duda, Ráchel Dudová, Filip Habiňák, Maroš Hadidom, Bibiána Jendrejčáková, Lukáš Nedoroščík, Lea Nedoroščíková, Nikola Novotná, Tímea Režnická)

feb 242017
 

8. ročník – Matematika
V závere tematického celku Trojuholník, zhodnosť trojuholníkov, si žiaci pomocou vzdelávacieho modulu s názvom ‘Trojuholník’, najskôr v teoretickej časti vzdelávacieho modulu zopakovali základné vlastnosti trojuholníkov, typy trojuholníkov a prvky trojuholníka a následne v testovej časti modulu otestovali nadobudnuté vedomosti z danej témy. Žiaci vizuálne sledovali príklady na interaktívnej tabuli, výpočty robili do svojich poznámkových zošitov a po vypracovaní testu im boli poskytnuté správne riešenia.

Dátum konania: 24.2.2017 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 15 (Eva Bednarčíková, Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha, Filip Krišák, Andrea Maniaková, Jozef Michna, Bibiána Režnická, František Zemjánek , Lukáš Želonka)

feb 222017
 

7. ročník – Výtvarná výchova
Aj v tejto triede na záver tematického celku a v rámci zopakovania a upevnenia si učiva bola použitá prezentácia Ľudová architektúra a knihy o remeslách..
Žiaci si najprv zopakovali informácie v teoretickej časti modulu, čím si upevnili svoje poznatky. Záver bol veľmi zaujímavý, žiaci sa zahrali na remeselníkov a vytvárali predmety dennej spotreby ktoré niekedy ľudia používali pre svoj život. Žiak pracoval každý sám, každý sám bol svoj remeselník a platilo heslo ‘Remeslo má zlaté dno’.

Dátum konania: 22.2.2017 (12:15-13:00)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 14 (Ivana Dudláková , Dušan Habiňák , Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Ján Mačutek , Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Šimon Šoltýs, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

feb 222017
 

6. ročník – Matematika
Počas vyučovacej hodiny sme žiakom sprístupnili učivo o uhloch. Po úvodnom vysvetlení a uvedení do problematiky sme si na interaktívnej tabuli premietli prezentáciu s názvom ‘Uhol, jeho vlastnosti a výskyt v krajine’. Žiaci potom sami hľadali ďalšie príklady uhlov v bežnom živote.

Dátum konania: 22.2.2017 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 9 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sofia Palubová, Sarah Režnická, Kristián Talár)

feb 222017
 

4. ročník – Slovenský jazyk
V úvode tematického celku Podstatné mená a v motivačnej časti sme si pomocou modulu Bratislava – hlavné mesto Slovenska zopakovali na interaktívnej tabuli podstatné mená. Žiaci si počas prehliadky Bratislavy opakovali a upevňovali všeobecné a vlastné podstatné mená. Zoznamovali sa s vlastným pomenovaním kostolov, významných a kultúrnych budov, rieky, ktorá preteká Bratislavou, pomenovaním námestí , častí Bratislavy atď. Takto si žiaci nielen zopakovali vlastné podstatné mená, ale si aj hoci iba na tabuli urobili výlet do Bratislavy.

Dátum konania: 22.2.2017 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Adriana Markovičová
Počet žiakov: 11 (Jakub Bartkovský, Branislav Bednarčík, Nikola Čenščáková, Mária Dudláková, Sebastián Habiňák, Ľudmila Habiňáková, Tímea Jendrejčáková, Dávid Krak, Michaela Laindová, Emanuel Michna, Šimon Talár)

feb 212017
 

7. ročník – Biológia
Po prebratí komplexnej charakteristiky dýchacej sústavy človeka sme so žiakmi v rámci opakovania, ako i preberanej témy využili interaktívny modul Dýchacia sústava človeka.
Pomocou jednotlivých snímok modulu sme preopakovali učivo, ktoré sme obohatili prácou s učebnicou a pracovným zošitom. Na parciálnych snímkach modulu boli základné charakteristiky dýchacej sústavy, jej častí, ktoré si žiaci osvojili a upevnili na veľmi dobrej úrovni.
Po zopakovaní problematiky dýchacích orgánov v tele človeka si žiaci otestovali svoje vedomosti v interaktívnom teste, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou modulu. V jednotlivých testových otázkach svoje odpovede buď vyberali alebo dopisovali. Výhodou testovej časti je okamžitá spätná väzba, či žiak na otázku odpovedal správne alebo nesprávne. Nesprávne odpovede sme si spoločnou diskusiou opravovali.
Záver testu žiakom vyhodnotil percentuálnu mieru ich vedomostí a tak žiaci okamžite vedeli, na akej percentuálnej úrovni ovládajú prebraté učivo zhrnuté v interaktívnom module.

Dátum konania: 21.2.2017 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 13 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)