jan 282016
 

7.ročník – Slovenský jazyk
Naším cieľom bolo oboznámiť žiakov s pravidlami ohýbania základných čísloviek. Na interaktívnej tabuli sme im premietli modul Skloňovanie základných čísloviek. Žiaci vypracovali testové úlohy, ale ich úspešnosť bola nízka, preto sme si modul pozreli ešte raz. Tentokrát dosiahli stopercentnú úspešnosť.

Dátum konania: 28.1.2016 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 13 (Eva Bednarčíková, Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha, Dávid Krišák, Adrea Maniaková, František Zemjánek , Lukáš Želonka)

jan 272016
 

6.ročník – Slovenský jazyk
Najznámejšie báje pochádzajú z Grécka, sú spojené s jeho kultúrou. Preto sme na hodine premietli žiakom modul Grécka kultúra. Žiaci sa oboznámili so životom Grékov, s ich náboženstvom, umeleckými dielami. Aby sme sa o gréckej mytológii dozvedeli viac, dostali žiaci za domácu úlohu vytvoriť krátke prezentácie o jednotlivých bohoch a ich postavení na Olympe.

Dátum konania: 27.1.2016 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

jan 272016
 

7.ročník – Fyzika
V rámci hodiny zameranej na upevňovanie vedomostí z tematického celku ‘Premena skupenstva látok’ bol využitý interaktívny modul ‘Premeny skupenstva látok’. Žiaci si najprv zopakovali informácie o premenách skupenstva pomocou teoretickej časti modulu a neskôr pomocou individuálnej práce s testovou časťou modulu zistili mieru svojich vedomostí. Test im vyhodnotil správnosť testových položiek automaticky, v závere zistili svoju percentuálne úspešnosť v teste.

Dátum konania: 27.1.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Michal Poláček
Počet žiakov: 13 (Eva Bednarčíková, Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha , Dávid Krišák, Andrea Maniaková, František Zemjánek, Lukáš Želonka)

jan 262016
 

7.ročník – Dejepis
Po zapnutí interaktívnej tabule a následne module vypracovanom v programe Captivate zobrazujúcom obdobie renesancie a humanizmu.. Žiaci postupne zo snímok modulu hovorili aké znaky sú charakteristické pre obdobie renesancie a humanizmu. Po ukončení si z modulu zaznamenali do zošita krátku charakteristiku k jednotlivým obdobiam a spätná väzba od žiakov spočívala vo vypracovaní krátkeho testu v module, ktorý samostatnou činnosťou vypracovávali hlasovacím zariadením.

Dátum konania: 26.1.2016 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 12 (Eva Bednarčíková, Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha, Dávid Krišák, Adrea Maniaková, Lukáš Želonka)

jan 262016
 

5.ročník – Biológia
Na hodine biológie vyučujúca priblížila počas expozičnej fázy vyučovania problematiku lesného ekosystému. Žiaci počas výkladu vizuálne sledovali interaktívny modul Ekosystéme lesa, jeho stavbe, zložení, dôležitosti pre organizmy a človeka.
Vo fixačnej fáze vyučovacej hodiny žiaci vypracovávali interaktívny test v module, v úlohách si vyberali z odpovedí, ktorých správnosť bola vyhodnocovaná automaticky. Žiaci pracovali s modulom v rámci triednej skupiny.

Dátum konania: 26.1.2016 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 8 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sarah Režnická, Kristián Talár)

jan 262016
 

3.ročník – Náboženstvo
Po zopakovaní vedomosti o Eucharistii a Desať Božích prikázaní sme využili interaktívnu tabuľu a modul vypracovaný v programe Captivate zobrazujúci Pätoro cirkevných prikázaní. Žiaci postupne zo snímok modulu čítali prikázania. Po prečítaní si z modulu zaznamenali do zošita prikázanie pre sviatosť zmierenia a prijímanie. Spätná väzba od žiakov spočívala vo vypracovaní krátkeho testu v module.

Dátum konania: 26.1.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Mária Gondeková
Počet žiakov: 10 (Jakub Bartkovský, Branislav Bednarčík, Nikola Čenščáková, Mária Dudláková, Sebastián Habiňák, Ľudmila Habiňáková, Timea Jendrejčáková, Dávid Krak, Michaela Laindová, Šimona Talár)

jan 252016
 

8.ročník – Matematika
Počas vyučovacej hodiny v rámci zavedenia nového tematického celku – Trojuholník. Zhodnosť trojuholníkov, bola využitá časť modulu s názvom ‘Trojuholník’, zameraná na definíciu trojuholníka, trojuholníkovú nerovnosť a rozdelenie trojuholníkov podľa veľkosti uhlov a dĺžok strán. Žiaci si z teoretickej časti modulu vypracovávali poznámky do zošitov, vyučujúca žiakom tak len ozrejmovala prípadné nejasnosti.

Dátum konania: 25.1.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 11 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

jan 252016
 

6.ročník – Dejepis
V rámci hodiny zameranej na upevňovanie vedomostí z tematického celku Staroveký Rím a ich jeho kultúra bol využitý interaktívny modul Rímska kultúra.
Žiaci si najprv zopakovali informácie o kultúrnych pamiatkach starovekého Ríma, o ktorých sa učili a následne si svoje vedomostí overili v testových úlohách , ktoré automaticky vyhodnotili úroveň ich poznatkov, s percentuálnou úspešnosťou.
U niektorých žiakov bol tento modul veľmi prospešný, lebo všetko si zapamätali čo videli a počuli v module a vedeli hneď odpovedať na všetky otázky.

Dátum konania: 25.1.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 12 (Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

jan 222016
 

5.ročník – Náboženstvo
Počas expozičnej fázy hodiny bol využitý modul Cirkevné sviatky, ktorý vizuálne dopĺňal preberanú problematiku. Žiaci si upevnili vedomosti o deväť cirkvou prikázaných sviatkoch ,ktoré sa slávia ako nedeľa- Deň Pána. O sviatkoch si upevnili presný ich dátum slávenia.
V závere hodiny si žiaci pomocou testu v module overili svoje vedomosti.
Test im vyhodnotil správnosť odpovedí.

Dátum konania: 22.1.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Mária Gondeková
Počet žiakov: 8 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sarah Režnická, Kristián Talár)

jan 222016
 

6.ročník – Matematika
Na vyučovacej hodine sme sa zaoberali výpočtom obvodu a obsahu štvorca a obdĺžnika. Na vysvetlenie rozdielu obvodu a obsahu sme použili prezentáciu s názvom ‘Obvod a Obsah štvorca a obdĺžnika’. Prostredníctvom interaktívnej tabule a internetu žiaci vyhľadávali ako môžu byť zadané slovné úlohy z tejto oblasti z kontextom z bežného života.

Dátum konania: 22.1.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň, Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)