sep 292014
 

6. ročník – Výtvarná výchova
V rámci hodiny zameranej na kinetické umenie sme využili modul Dejiny výtvarného umenia, ktorý mal žiakom sprostredkovať moderné prístupy umenia. Žiaci sa pokúsili zhotoviť kinetický model z rôznych materiálov bežnej spotreby. V záverečnej časti hodiny sme si svoje vedomosti overili v testovacej časti modulu a taktiež sme zhodnotili práce žiakov, pričom sme ako hlavné kritérium stanovili funkčné vlastnosti hotového výrobku.

Dátum konania: 29.9.2014 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Monika Glevaňáková
Počet žiakov: 14 (Eva Bednarčíková, Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha, David Krišák, Filip Krišák, Jozef Michna, Bibiana Režnická, František Zemjánek, Lukáš Želonka)

sep 262014
 

8. ročník – Slovenský jazyk
Na hodine sme využívali interaktívnu tabuľu pri prezentácii učiva o J. Matuškovi. Na doplnenie témy sme využili aj modul Ako vznikla slovenská hymna. Žiaci si tak jednotlivé pojmy a vedomosti nadobudnuté na hodinách dejepisu a slovenčiny mali možnosť spojiť a vytvoriť si tak celistvejší obraz dejín Slovenska.

Dátum konania: 26.9.2014 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 12 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Marek Habiňák, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastian Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská)

sep 262014
 

7. ročník – Matematika
Na vyučovacej hodine sme okrem klasických foriem vysvetľovania využili aj pomôcky zakúpené a vyrobené počas trvania projektu. Na pochopenie vyjadrenia časti celku za pomoci zlomku sme využili zakúpenú pomôcku. Následne sme využili interaktívnu tabuľu pomocou ktorej sme premietli a vypracovali vyhotovený modul s názvom ‘Zlomky’

Dátum konania: 26.9.2014 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Lýdia Jurková
Počet žiakov: 12 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Marek Habiňák, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastian Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská)

sep 262014
 

9. ročník – Dejepis
Žiaci pomocou interaktívnej tabule pracovali na module vypracovanom v programe Captivate zobrazujúcom tematiku ‘Príbehy z minulosti’ sa zamerali hlavne na Lenina a jeho stranu. Pomocou modulu vizuálne sledovali problematiku Leninovho života a pôsobenie a dôsledky jeho politiky. Po vysvetlení témy si žiaci na podklade modulu zapísali do zošitov poznámky, spoločne sme si zopakovali informácie z hodiny a následne žiaci dostali do rúk hlasovacie zariadenia, ktorými individuálnou formou zodpovedali hlasovaním za jednotlivé úlohy, ktoré sa nachádzali v testovej časti interaktívneho modulu. Výsledky ich hlasovania boli ohodnotené i známkami.

Dátum konania: 26.9.2014 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 19 (Dávid Bombara, Michal Džurňák, Lucia Gurovičová, Slávka Habiňáková, Júlia Habiňáková, Ivona Irhová, Veronika Krišáková, Ivana Maniaková, Patrik Marek, Dominika Mochnalová, Rudolf Pier, Mária Roziková, Ľudovít Sčensný, Valéria Strakulová, Patrik Štelmach, Peter Talár, Ján Talár, Peter Talár, Jakub Želonka)

sep 252014
 

5. ročník – Matematika
Na vyučovacej hodine sme preberali učivo o eurách a centoch. Učivo bolo žiakom sprístupnené za pomoci prezentácie s názvom ‘ Počítame s eurami’. Túto prezentáciu sme využili v prvej časti hodiny a následne aj pri overovaní vedomostí. Prezentáciu sme premietli cez interaktívnu tabuľu.

Dátum konania: 25.9.2014 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Lýdia Jurková
Počet žiakov: 16 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Natália Halčinová, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň, Ján Šmajda, Šimon Šoltys, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

sep 232014
 

5. ročník – Geografia
Cieľom vyučovacej hodiny bolo upevniť si získané vedomosti o slnečnej sústave, o jednotlivých planétach, hviezdach, o našej galaxii a o celom vesmíre. Žiaci si svoje vedomosti overili v záverečnej testovej časti modulu, ktorý bol hneď vyhodnotený a žiaci vedeli, v čom majú rezervy a v čom majú naopak vynikajúce vedomosti.

Dátum konania: 23.9.2014 (12:15-13:00)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Simona Škvarová
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň, Ján Šmajda, Šimon Šoltys, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

sep 232014
 

8. ročník – Chémia
V rámci hodiny zameranej na opakovanie vedomostí z tematického celku ‘Atóm – štruktúra atómu’ si žiaci najprv zopakovali informácie o atóme pomocou teoretickej časti modulu a neskôr pomocou individuálnej práce s testovou časťou modulu zistili mieru svojich vedomostí.
Test im vyhodnotil správnosť testových položiek automaticky, v závere zistili svoju percentuálne úspešnosť v teste.

Dátum konania: 23.9.2014 (10:35-11:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Michal Poláček
Počet žiakov: 15 (Ondrej Bača, Monika Bombarová, Mariana Čenščáková, Dominika Dudláková, Viktória Dudová, Ondrej Habiňák, Kamila Knapíková, Matúš Krišák, Lukáš Krišák, Ľubomíra Krišáková, Dominika Krišandová, Pavol Mačutek, Zuzana Mareková, Iveta Michnová, Marek Talár)

sep 222014
 

7. ročník – Výtvarná výchova
Cieľom vyučovacej hodiny bolo oboznámiť žiakov s gotickým umením. Ako vhodná inšpirácia a zároveň motivácia sa naskytla pomôcka v podobe modulu Dejiny výtvarného umenia. Osvojené vedomosti si žiaci overili v testovacej časti modulu. V závere hodiny žiaci vystavili svoje výtvarné práce a spoločne sme zhodnotili aplikáciu gotických prvkov do jednotlivých prác žiakov

Dátum konania: 22.9.2014 (12:15-13:00)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Monika Glevaňáková
Počet žiakov: 13 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Marek Habiňák, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastian Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

sep 222014
 

6. ročník – Výtvarná výchova
V úvode hodiny sme sa zamerali na významné stavby architektov. Ako motivácia nám poslúžil modul Výtvarné umenie, v ktorom je zahrnutá aj architektúra. V závere hodiny si žiaci overili vedomosti v testovacej časti modulu. Využitie základných prvkov architektúry sme sledovali vo vyhotovených prácach žiakov.

Dátum konania: 22.9.2014 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Monika Glevaňáková
Počet žiakov: 12 (Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, František Irha, David Krišák, Filip Krišák, Andrea Maniaková, Jozef Michna, Bibiana Režnická, František Zemjánek, Lukáš Želonka)

sep 222014
 

9. ročník – Matematika
Pri opakovaní učiva o rovnobežníkoch žiaci riešili na vyučovacej hodine úlohy z praxe kde využívali výpočty obvodov a obsahov. Úlohy im boli interpretované prostredníctvom interaktívnej tabule a boli pripravené vo formáte PowerPoint. Využili sme prezentáciu s názvom ‘Rekonštrukcia bytu’

Dátum konania: 22.9.2014 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Ing. Miroslav Poláček
Počet žiakov: 18 (Gabriela Bjalončíková, Dávid Bombara, Marek Čenščák, Michal Džurňák, Lucia Gurovičová, Slávka Habiňáková, Júlia Habiňáková, Ivona Irhová, Veronika Krišáková, Ivana Maniaková, Patrik Marek, Rudolf Pier, Mária Roziková, Ľudovít Sčensný, Valéria Strakulová, Patrik Štelmach, Peter Talár, Ján Talár)