apr 282016
 

8.ročník – Telesná a športová výchova
V rámci vyučovacej hodiny sa žiaci po rozcvičke venovali cvikom na posilňovanie svalstva celého tela. Využili pri tom tieto prístroje:
1. Rotoped – posilňovanie svalstva dolných končatín, zlepšenie vitálnej kapacity pľúc.
2. posilňovač rebound – posilňovanie brušného a chrbtového svalstva.
3. eliptický trenažér – získavanie fyzickej kondície.
4. vibromasážny stroj – trasenie, uvoľnenie svalstva celého tela.

Dátum konania: 28.4.2016 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Ervín Šoltész
Počet žiakov: 12 (Ondrej Čenščák, Patrik Duda, Samuel Duda, Ján Irha, Marek Lainda, Tomáš Michna, Sebastián Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický, Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

apr 282016
 

9.ročník – Telesná a športová výchova
V rámci vyučovacej hodiny sa žiaci po rozcvičke venovali cvikom na posilňovanie svalstva celého tela. Využili pri tom tieto prístroje: rotoped, posilňovač rebound, eliptický trenažér, vibromasážny stroj.

Dátum konania: 28.4.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Ervín Šoltész
Počet žiakov: 21 (Ondrej Bača, Milan Bjalončík, Monika Bombarová, Mariana Čenščáková, Dominika Dudláková, Viktória Dudová, Ondrej Habiňák, Dominika Irhová, Mária Irhová, Kamila Knapíková, Lukáš Krišák, Matúš Krišák, Ľubomíra Krišáková, Dominika Krišandová, Pavol Mačutek, Zuzana Mareková, Iveta Michnová, Nikola Michnová, Sebastián Kozubjak, Marek Talár, Agáta Zemjánková)

apr 282016
 

5.ročník – Matematika
Na vyučovacej hodine žiaci spoznávali priestorové útvary – telesá. Po oboznámení sa s cieľom vyučovacej hodiny bola žiakom spustená prezentácia s názvom ‘Stereometria hrou’. V úvode prezentácie sa žiaci oboznámili s priestorovými útvarmi ako kocka, kváder, guľa, ihlan, kužeľ, valec. Prezentácia ďalej slúžila na precvičenie predstavivosti žiakov. Úlohy boli pre žiakov zaujímavé, najskôr riešili zadané hlavolamy samostatne, neskôr konzultovali riešenia v skupinách.

Dátum konania: 28.4.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 9 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sofia Palubová, Sarah Režnická, Kristián Talár)

apr 282016
 

7.ročník – Matematika
V rámci novej témy – Mierka mapy a plánu, ktorá je zahrnutá v tematickom celku – Pomer. Priama a nepriama úmernosť, sme na vyučovacej hodine využili časť teoretickej časti vzdelávacieho modulu s názvom ‘Pomer’. Žiaci si najskôr spoznámkovali teóriu k mierke mapy a plánu do zošita a následne na príkladoch prakticky precvičili učivo. Vo fixačnej fáze vyučovacej hodine sme využili aj testovú časť vzdelávacieho modulu, kde sme sa najskôr otestovali v príkladoch na rozdelenie celku v danom pomere a následne aj v príkladoch venovaných novej téme. Žiaci pracovali samostatne s možnosťou spätnej väzby, keďže im po vypočítaní príkladu modul ponúkol aj správne riešenie.

Dátum konania: 28.4.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 14 (Eva Bednarčíková, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha, Dávid Krišák, Filip Krišák, Adrea Maniaková, Jozef Michna, Bibiána Režnická, František Zemjánek , Lukáš Želonka)

apr 222016
 

6.ročník – Dejepis
Na vyučovacej hodine žiaci pracovali s IKT tabuľou, na ktorej sa im otvoril modul o pápežoch . Vypracovaný v programe Captivate. Sledovali životy pápežov vizuálne sledovali v module a po zaznamenaní si poznámok z jeho života si pomocou hlasovacieho zariadenia vypracovali test, ktorý bol súčasťou modulu. Ten im percentuálne vyhodnotil mieru ich vedomostí.

Dátum konania: 22.4.2016 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia , Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

apr 202016
 

9.ročník – Hudobná výchova
Domáce kino sme využili pri téme Hudobné divadlo. So žiakmi sme si vypočuli rôzne ukážky hudobného divadla Semafór. Domáce kino tomu dodalo príjemnú atmosféru – podobnú ako v klasickom kine.

Dátum konania: 20.4.2016 (13:20-14:05)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Ing. Miroslav Poláček
Počet žiakov: 18 (Ondrej Bača, Monika Bombarová, Mariana Čenščáková, Dominika Dudláková, Viktória Dudová, Ondrej Habiňák, Dominika Irhová, Mária Irhová, Kamila Knapíková, Lukáš Krišák, Ľubomíra Krišáková, Dominika Krišandová, Pavol Mačutek, Zuzana Mareková, Iveta Michnová, Sebastián Kozubjak, Marek Talár, Agáta Zemjánková)

apr 202016
 

3.ročník – Vlastiveda
Počas vyučovacej hodiny sa žiaci dozvedeli kto bol M. R. Štefánik, prečo bol významný pre našu históriu a náš národ, ako žil, čomu sa venoval ale aj kde je pochovaný a ako a prečo si ho Slováci ctia. Na záver si všetky získané poznatky precvičili v testovej časti formou jednoduchých odpovedí.

Dátum konania: 20.4.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Simona Škvarová
Počet žiakov: 11 (Jakub Bartkovský, Branislav Bednarčík, Nikola Čenščáková, Mária Dudláková, Sebastián Habiňák, Ľudmila Habiňáková, Timea Jendrejčáková, Dávid Krak, Michaela Laindová, Emanuel Michna, Šimona Talár)

apr 202016
 

5.ročník – Geografia
Po zapnutí interaktívnej tabule boli žiaci oboznámení s témou a cieľmi hodiny. Upevňovanie učiva o rozmanitých krajinách Zeme vizuálne doplnil interaktívny modul s rovnomenným názvom, ktorý bol vypracovaný v programe Captivate. Pomocou modulu vizuálne sledovali problematiku krajín rôznych podnebných pásem a ich zaujímavostí. Po zopakovaní témy si žiaci na podklade modulu individuálne vypracovávali pracovný list vytvorený k tejto problematike. V závere vyučovacej hodiny žiaci spoločným úsilím odpovedali na jednotlivé otázky, ktoré sa nachádzali v testovej časti interaktívneho modulu. Ich hlasovanie bolo vyjadrené percentuálnym zastúpením úspešnosti riešenia. Použitie modernej učebnej pomôcky prispelo k efektívnejšej výučbe hodiny geografie v piatom ročníku.

Dátum konania: 20.4.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 7 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Kristián Talár)

apr 202016
 

5.ročník – Slovenský jazyk
Na hodine sme využili modul Ohýbanie podstatných a prídavných mien. Žiaci si ho pozreli na interaktívnej tabuli a vypracovali aj testové otázky. Dozvedeli sa, nakoľko ovládajú poznatky z danej témy. Nasledovali pravopisné cvičenia, v ktorých aplikovali svoje vedomosti.

Dátum konania: 20.4.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 7 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Marek Marhefka, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Kristián Talár)

apr 192016
 

6.ročník – Dejepis
Žiaci si najprv zopakovali informácie o bývaní pomocou teoretickej časti z prezentácie ‘Chráňme dedičstvo našich predkov’ a neskôr pomocou individuálnej práce s testovou časťou prezentácie zistili aké získali vedomostí a poznatky.
Pracovné listy vypracoval každý sám a potom si navzájom opravovali a zároveň rozprávali o tom ako sa bývalo v minulosti a porovnávali so súčasnosťou, mohli sa k tomu ešte vrátiť. Práca s listami bola veľmi zaujímavá, pretože tam mali aj dokresľovať a zaujala ich hlavne tajnička.

Dátum konania: 19.4.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)