dec 222016
 

8. ročník – Slovenský jazyk
Na hodine žiaci rozprávali, čo všetko o kolede vedia – všetky informácie sme zapisovali na obrázok kresleného betlehemu na interaktívnej tabuli. Odpovedali na otázky, prečo práve betlehem je najdôležitejší, čo znamená koleda v ich živote, kedy sa koledy počúvajú, ako vznikli. Vyvodili sme definíciu koledy ako literárneho pojmu. V záverečnej fáze hodiny sme besedovali o miestnych zvykoch a tradíciách. Na interaktívnej tabuli sme si premietli prezentáciu Betlehemská hra a pozreli si záznam ľudovej hry, s ktorou aj v súčasnosti chodievajú mladí chlapci koledovať na Štedrý deň.

Dátum konania: 22.12.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Zuzana Poláčková
Počet žiakov: 14 (Ján Duda, Matej Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Irha, Filip Krišák, Dávid Krišák, Andrea Maniaková, Jozef Michna, Bibiána Režnická, František Zemjánek)

dec 212016
 

9. ročník – Dejepis
Na hodine dejepisu vyučujúca priblížila počas expozičnej fázy vyučovania problematiku života v SR. Žiaci počas výkladu vizuálne sledovali interaktívny modul o živote na dedine, ako žili čo robili, kde bývali a aké podmienky mali na život.
Vo fixačnej fáze vyučovacej hodiny žiaci vypracovávali interaktívny test v module, v úlohách si vyberali z odpovedí, ktorých správnosť bola vyhodnocovaná automaticky. Žiaci pracovali s modulom v každý sám v počítačovej učebni.

Dátum konania: 21.12.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 12 (Ondrej Čenščák, Samuel Duda, Patrik Duda, Ján Irha , Marek Lainda, Tomáš Michna , Sebastián Nedoroščík, Adrián Novotný, Vanesa Palubová, Dávid Režnický , Mária Šromovská, Mária Zemjánková)

dec 192016
 

8. ročník – Dejepis
Na hodine Dejepisu vyučujúca priblížila počas expozičnej fázy vyučovania problematiku Ľudovít Štúr. Žiaci počas výkladu vizuálne sledovali interaktívny modul o Ľudovítovi Štúrovi.
Vo fixačnej fáze vyučovacej hodiny žiaci vypracovávali interaktívny test v module, v úlohách si vyberali z odpovedí, ktorých správnosť bola vyhodnocovaná automaticky. Žiaci pracovali s modulom v rámci triednej skupiny.

Dátum konania: 19.12.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 15 (Ján Duda , Patrik Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Habiňák, Dávid Krišák, Filip Krišák, Andrea Maniaková, Jozef Michna, Bibiána Režnická, František Zemjánek, Lukáš Želonka)

dec 162016
 

3. ročník – Čítanie
Metodický materiál Goralské hádanky zo Zamaguria nám spestrili vyučovaciu hodinu a priblížili žiakom goralské nárečie, ktorým mnohí doma rozprávajú s rodičmi a príbuznými. Do zbierky prispeli svojimi hádankami aj samotní žiaci.

Dátum konania: 16.12.2016 (7:45-8:30)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Emília Čenščáková
Počet žiakov: 8 (Vladimír Čopjak, Denis Hadidom, Martin Markovič, Maroš Michna, Daniela Michnová, Dušan Rozik, Alexander Rusiňák, Damián Želonka)

dec 152016
 

7. ročník – Matematika
V priebehu tejto vyučovacej hodiny sme so žiakmi opakovali a uceľovali si nadobudnuté poznatky o percentách. Žiaci samostatne riešili testovú časť vzdelávacieho modulu s názvom ‘Percentá’. Otestovali si tak svoje vedomosti a doplnili nedostatky, ktoré zistili pri riešení testu.

Dátum konania: 15.12.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 15 (Ivana Dudláková, Dušan Habiňák, Kristína Habiňáková, Matej Harendarčík, Eva Irhová, Branislav Jendrejčák, Klaudia Krišáková, Ján Mačutek, Adam Pier, Adam Smoleň , Ján Šmajda, Šimon Šoltýs, Antónia Torbíková, Ján Zemjánek, Adrián Želonka)

dec 152016
 

8. ročník – Dejepis
Na vyučovacej hodiny bola využitá časť modulu Výtvarné umenie, zameraná hlavné na architektúru. Významné stavby barokových architektov mali poslúžiť ako inšpirácia. Osvojené vedomosti si žiaci overili v testovacej časti modulu. V záverečnej časti sme zhodnotili využitie základných princípov architektúry v konkrétnych prácach žiakov. Vyhodnotenie bolo viac ako zaujímavé, pretože sa hodnotili vedomosti a práce.

Dátum konania: 15.12.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 16 (Eva Bednarčíková , Ján Duda , Patrik Duda, Viera Džurňáková, Branislav Habiňák, Marek Habiňák, Viktória Habiňáková, Vladimíra Habiňáková, František Habiňák, Dávid Krišák, Filip Krišák, Andrea Maniaková, Jozef Michna, Bibiána Režnická, František Zemjánek, Lukáš Želonka)

dec 152016
 

6. ročník – Matematika
Pri preberaní novej témy – Aritmetický priemer, v rámci tematického celku – Desatinné čísla, sme pre lepšiu vizualizáciu použili prezentáciu ‘Aritmetický priemer’. Pri spustenej prezentácii na interaktívnej tabuli žiaci spoločne zisťovali, čo je aritmetický priemer, ako ho vypočítame. Následne riešili úlohy z prezentácie.

Dátum konania: 15.12.2016 (8:40-9:25)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Jarmila Grichová
Počet žiakov: 8 (Michal Bartkovský, Adrián Bombara, Jozef Irha, Martin Michna, Bianka Osipčáková, Sofia Palubová, Sarah Režnická, Kristián Talár)

dec 132016
 

5. ročník – Geografia
Počas celej vyučovacej hodiny žiaci využívali interaktívny modul, ktorého teoretická časť slúžila na získanie vedomostí o sopkách.
Pomocou modulu žiaci sledovali nielen stavbu sopky, ale aj rozdiel medzi magmou a lávou, zameriavali sa na geografickú lokalizáciu najznámejších sopiek, v záverečnej fáze vyučovacej hodiny si žiaci overili svoje poznatky v testovej časti modulu.
Test im vyhodnotil správnosť odpovedí i s percentuálnym vyjadrením ich úspešnosti.

Dátum konania: 13.12.2016 (9:35-10:20)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Katarína Štefaňáková
Počet žiakov: 13 (Viktor Bartkovský, Mária Bednarčíková, Sofia Čenščáková, Filip Duda, Ráchel Dudová, Filip Habiňák, Maroš Hadidom, Bibiána Jendrejčáková, Marko Marek, Lukáš Nedoroščík, Lea Nedoroščíková, Nikola Novotná, Tímea Režnická)

dec 122016
 

3. ročník – Slovenský jazyk
V záverečnej fixačnej časti vyučovacej hodiny, ktorá bola zameraná na upevňovanie vedomostí, si žiaci overili svoje poznatky pomocou modulu Vybrané slová po p. Na interaktívnej tabuli si zopakovali význam jednotlivých vybraných slov a formou testu vypracovali jednotlivé úlohy s overením správnosti odpovedí.
Žiaci pracovali v rámci triednej skupiny a zisťovali úroveň svojich poznatkov.

Dátum konania: 12.12.2016 (7:45-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Emília Čenščáková
Počet žiakov: 8 (Vladimír Čopjak, Denis Hadidom, Martin Markovič, Maroš Michna, Daniela Michnová, Dušan Rozik, Alexander Rusiňák, Damián Želonka)

dec 122016
 

5. ročník – Dejepis
V rámci vyučovacej hodiny bola využitá prezentácia Pamiatky okolo nás, v ktorej si hlavné úlohy zahrali žiaci našej školy. Prostredníctvom nej si oživili spomienky keď navštívili mestá na Spiši. V malých testových úlohách a pracovných listoch si overili svoje poznatky z hudobnej výchovy a výtvarnej výchovy. Záver sa niesol v dobrej nálade.

Dátum konania: 12.12.2016 (11:25-12:10)
Miesto konania: priestory školy
Učiteľ: Mgr. Marta Labantová
Počet žiakov: 10 (Mária Bednarčíková, Sofia Čenščáková, Filip Duda, Filip Habiňák, Maroš Hadidom, Bibiána Jendrejčáková, Marko Marek, Lukáš Nedoroščík, Nikola Novotná , Tímea Režnická)