apr 302010
 

Hrad, ktorý sme navštívili so žiakmi, žiakov veľmi zaujal, záujem každého žiaka bol individuálny. Dievčatá zaujalo hlavne bývanie, ako niekedy žilo panstvo, aké mali zariadenie. Chlapcov zaujala najmä miestnosť s poľovníckymi trofejami a zvieratami. Najväčší zážitok mali z vyhliadkovej veže, kde mohli vidieť na všetky svetové strany. Keďže počasie im prialo, tak videli až Pieniny. Preto bolo veľmi potrebné a pre žiakov zaujímavé spracovať tieto materiály. Najväčším zážitkom bolo vytvorenie fotodokumentácie z celého hradu spolu so žiakmi.
apr 292010
 

“Žiaci na základe svojich predstáv, poznatkov kreslili a farebne dotvárali kroje nášho regiónu. Rozlišovali časti ženského a mužského kroja a zaznamenávali odlišnosti krojov jednotlivých oblastí.

apr 292010
 

Žiaci našej školy si vypočuli prednášku odbornej pracovníčky projektu Ing. Margaréty Malatinovej na zaujímavú tému Liečivé rastliny. Žiaci po vypočutí prednášky a vizuálnom spracovaní informácií prostredníctvom prezentácie na interaktívnej tabuli získali poznatky ako správne zbierať liečivú časť rastliny, ako ju následne sušiť a ako skladovať. Priestor patril aj diskusií o využití liečivých rastlín. Žiaci obohatili prednášku a diskusiu vlastnými postrehmi o využívaní liečivých rastlín v ich domácnostiach.